De Arubaans-Dominicaanse Tirzah Libert heeft in de nationale bibliotheek Frank Martinus Arion haar eerste boek ‘Go ahead, you’re home’ gepresenteerd. De op Aruba geboren Libert verhaalt in haar autobiografische boek van een jeugd in San Nicolas en de verhuizing van het gezin naar Curaçao, op zoek naar een betere toekomst.

Libert trouwt en krijgt twee kinderen maar uiteindelijk gaat het huwelijk ten onder aan de drugsverslaving van haar echtgenoot. Libert bouwt een eigen bedrijf op maar na een ingrijpende gebeurtenis besluit zij naar Nederland te verhuizen en daar opnieuw te beginnen. De titel van het boek verwijst naar de woorden van de douaneambtenaar die Libert en haar twee kinderen welkom heette op Schiphol: ,,Loopt u door, u bent thuis.”

In de jaren in Nederland weet Libert een succesvolle uitgeverij op te bouwen en ronden haar kinderen succesvol hun opleiding af. Maar in 2007 begint het te kriebelen bij Libert.

Tijdens een vakantie op Curaçao verblijft zij in een bed & breakfast en een droom is geboren: Libert wil haar eigen bed & breakfast beginnen.

In de volgende jaren zoekt zij naar een geschikte locatie, om uiteindelijk uit te komen bij het voormalig woonhuis van haar ouders in Scharloo.

Rode draad in Liberts levensverhaal is de kracht die zij vindt in het geloof. Kracht en geloof zal zij ook nu nodig hebben, want haar droom omvat de restauratie van een monumentaal pand dat on-der Monumentenzorg valt. Libert is vastbesloten haar droom waar te maken en de uitgave van haar eerste boek is de eerste stap.

Van een onzer verslaggevers te Willemstad – Antilliaans Dagblad – Donderdag 2 juni 2016